Picanha: De superster!

Brazilian-Picanha-2-768x512.jpeg

Picanha is een vers stuk rundvlees dat vooral populair en zeer gewaardeerd wordt in Brazilië.

In de US heet het sirloin cap en in het UK staat het bekend als de rump cap. Picanha zit aan de achterkant van het dier, boven de kolf, waar het op een dikke hoed zit.

Het wordt meestal gebruikt voor churrasco - het vlees wordt eerst gegrild en vervolgens van een spies gesneden. Deze snede bevat heel weinig vet in het vlees, dus het moet perfect gaar zijn om het niet taai te maken. In Brazilië heeft elke churrasco picanha en alle beste churrascaria's hebben picanha op hun menu.

De naam picanha is afgeleid van het woord picana, verwijzend naar de paal van de ranchers die wordt gebruikt voor het hoeden van vee in Portugal en Spanje. De techniek werd overgebracht naar Brazilië, waar het woord picanha werd gebruikt om te verwijzen naar het deel van de koe dat door veeboeren werd gepord met de paal

Vorige
Vorige

Churrasco, de Braziliaanse barbecue.